Wednesday, March 18, 2009

Me at work

Hola everybody!!..
i'm back.. lamernyer tak update blog aku ni. rasernyer da sebulan lebey kot.. lepas internet problem kat opis aku ni aku terus malas nak update blog. raser cam takder semangat plak. lagipun, lately ni aku bz sikit r.. adik aku nak kawen 2 minggu lagi. so, aku terikut bz untuk wat preparation kenduri. aku anak sulung, so, mak aku banyak harap kat aku. adik aku yg nak kawen tu lagik la bz.. kesian kat dia.. banyak benda nak diuruskan. so, aku sebagai kakak sulong yang prihatin kena la bantu mana yang aku mampu.. untuk kenduri ni aku da apply cuti 5 hari (3 hari sebelum dan 2 hari selepas that day).. macam aku plak yg nak kawen. aku cuti awal ni gara-gara nak siapkan barang hantaran adik aku tu.. coz aku da amek tugasan untuk wat hantaran. tak tau la macam maner nnt ghupanya hantaran yg aku buat tu. kalau da siap buat, nnt aku tempek gambo dia kat sini key..n korang nilaikan la sendiri sama ada lawa ke tak aku buat tu..
Hari ni kat opis tak ramai orang. bos aku n beberapa pegawai n staff ader yg cuti n ader yg out station. so, aku ape lagi free habis la.. datang pun tadi lambat coz hubby aku tak sihat. ingat nak hantar dia g klinik. tp dia tak kasik. dia suh aku g opis.. so, sudahnyer dia g klinik sendiri. n td dia tipon dia cakap dapat MC untuk hari ni.. aku raser cam nak cuti jer.. teman dia kat umah.(ceh!! bukan nak teman, tp nak ajak jalan or shopping.hehe..) hari ni kejer aku kat opis, sampai-sampai jer terus g beli breakfast, then makan, then tengok tv3.com (tengok citer SpaQ.semalam tak sempat nak tengok), then tengok blok orang lain n skrg ni update blok.tak baik kan.. makan gaji buta hari ni..takperla bukan selalu.huhu... petang nnt hubby aku ajak g metro point. dia cakap nak cari seluar n baju nak bawak g perak hari ahad ni. dia kena bertugas untuk pilihan raya kat perak nnt.sebulan rasernyer dia kat saner.. alahai.. tinggal berdua jer la aku ngan balqis. nasib baik balqis ader..kalau tak aku sorang ajer mengadap dinding cam mula-mula kawen.. hi, boring tahap cipan tertonggeng..