Monday, May 24, 2010

Rindu...

Tetiba terasa rindu banget kat ini budak.. Mungkin sebab td bukan aku yg anto gi taska kot.. tak sabo nak amek dia dr taska balik kejer nnt.. Sampai saat ni, aku belum pernah lagi berjauhan dengan dia even utk 1 mlm pun.. Tak dpt bayangkan mcm maner nnt kalau aku jd gi kursus bulan 7 nnt.. Terpaksa berjauhan ngan dia selama 4 mlm.. huhu.. aku takut aku yg akan meraung tak hengat..
Kekadang aku tertanyer-tanyer, boleh ker qisqis jd kakak ni.. sbb dia terlampau manjer ngan aku.. ngan papa dia pun manjer gak.. tp, ngan aku terlebih2 lg.. boleh ker dia share mama dia ngan adik dia??mama harap nnt qisqis boleh bertolak ansur ngan adik. leh sayang n jaga adik kalau mama sibuk wat kejer.. n mama nak qisqis tau, yg mama sayang sgt2 ngan qisqis...kalau mama marah qisqis tak bererti mama tak sayang qisqis.. tp, sebab mama teramat2 sayang ngan anak mama sorg ni..

@ Hotel Istana

Pepagi lg da kena gerak gi Hotel Istana coz start hari ni sampai rabu ada meeting n bengkel CAPSCA yg kali ni turn Malaysia utk menganjurkannya.. Tugas aku bukanlah deligate wakil Malaysia.. tp, hanya menjadi secretariat utk pendaftaran sajer..hehe... tengahari balik opis sudah.. hari ni dan besok, Qisqis diuruskan oleh papanyer yg jarang2 sekali dpt menguruskan anaknyer di pagi2 hari.. thanks to papa.. lup u muah! muah!.. next time boleh lagi yer...


Gambo aku yg pertama semenjak pregnant.. la ni da masuk 6 bulan.. ish, tembam yg amat.. boleh kurus semula ke tak ni...
Bilik Mesyuarat CAPSCA


Di antara penyeri2 sectrariat.. (berseri lagi kah aku??)

Thursday, May 20, 2010

Taman Casa Mekar 3

Semalam aku EL. Qisqis ngan papanyer tak sihat.. Bawak la gi klinik.. Alhamdulillah, setakat demam biasa. Riso gak sbb skrg ni gelombang H1N1 yg ke2 tengah menular.. balik dari klinik terus gi umah abg.Ipar kat Sg. Merab.. da terlanjur gi sg. merab, gi skali tengok umah.. raser da agak lamer tak gi..
Maser sampai tu, tengok2... wah.. da hampir siap. almost 95% in progress. ish, tak sabo nyer..



Yang ni hall.. comel jer..

Ni lak Master Bedroom, sorry.. gambor kurang kualiti.. almaklumlah, kamera hp..

Yang ni Dapur.. teramat2 la comell.. tak boleh nak main kejo2 maser tengah masak.. hehe..
ceh.. macam rajin masak jer..

gambo tangga pun nak snap.. tak pasang tile lagi..

Yang ni hall kat tgkt atas.. pun belum pasang tile..

Tuesday, May 18, 2010

Sararisa-Craft Giveaway


Ai all..

Cecuba nak join giveaway yg dianjurkan oleh blog sararisa..
walaupun ari ni last day, tapi nak try gak kot2 ader rezeki..
hadiah dia banyak giler..
N yg join giveaway ni pun ramai giler.. meriah gituw...
sesaper yg nak join meh la click kat sini


Antara syarat2 nya ialah:~


1. add blog sararisa-craft ke dlm blog list anda dan jadilah follower
Dah add n da jd follower..


2. copy gambar diatas,buat entri khas dan letak link blog sararisa-craft
Done..

3. tinggalkan link anda dan jejak anda di ruangan komen entry ini sahaja.
Done..

4 tarikh tutup contest ini ialah 18 MAY 2010 pada pukul 8mlm.

Jom r memeriahkan lg giveaway ni wlaupun diminit2 terakhir..hehe..

Baby oh Baby..


Salam.. tetiba mood nak mengupdate blog yg da bersawang ni datang.. kesian lak tengok blog ni.. raser nak tutup jer.. tp, sayang... kot2 leh wat kenangan n rujukan tuk anak cucu nnt.. insyaallah...

Berita terkini, insyaallah, bulan 9 nie qisqis nak dpt adik.. our new edition from Zulyanie & co. will born in this Sept. hehe... tak sabo menunggu.. Rindu nak cium bau baby, nak pegang n nenenkan baby.. Doa2 moga mama n baby sentiasa sihat dan dipermudahkan dalam segala urusan.. amin..