Monday, August 16, 2010

BIler sumer berkumpul..

Biler adik badik sumer da berkumpul, haruslah mak ngan abah ajak berbuka kat luar.. yer la, bukan slalu dpat kumpul semua.. Memang meriah giler.. Kalau la perjalanan dari Putrajaya ke Batu Pahat tu cumer amek maser 1 jam, tiap2 minggu sayer balik batu pahat.. Adik2 sayer duk dekat jer ngan umah parent sayer. sorang dok senai n sorang lagi dok kat batu pahat gak.. so, boleh la diorang tiap2 minggu balik. Sayer sorg jer yg merantau sampai ker Putrajaya.. takder la jauh sangat banding ngan hubby sayer yg kampung dia kat alor star nun jauh di saner.. hehe.. nk wat camaner rezekinya di Putrajaya..

Sayer balik BP ari tu ari Jumaat petang.. tak sempat gak nk berbuka kat umah parent.. berbuka atas jalan jer.. tu pun juz makan kurma n minum air mineral water.. ingat nk singgah R&R Air Keroh.. Tengok ramai sgt org.. so, sy sugest kat hubby teruskan perjalanan smpai umah then baru buka kat umah.. Sebelum tu mak sayer telefon, bitau yg dia masak asam pedas ikan sembilang.. perh.. dengar jer, terus sanggup tahan lapar sampai kol 9. sampai2 umah jer terus carik pinggan.. lapar siot.. hehe.. lepas makan, barulah salam2 ngan diorang n letak barang2 sumer.. buruk lantak kan..

So, maser hari ke-4 berpuasa, destinasi kami utk berbuka adalah di Bandar Batu Pahat, di Restoran Ceria Maju Seafood. Restoran ni, adik ipar sayer yg suggest makan kat sini. Mmg best giler pun dia masak. puas hati.. So, takmo taip panjang, layan jer la gambo2 kat bawah ni..

Ni la Restoran Ceria Maju Seafood. Perjalanan dari rumah dlm 45 minit..

Abah ngan mak yg sporting dan teramat2 disayangi.. Untuk malam tu, emak berbesar hati untuk belanja makan anak2 dan menantu.. hehe.. thanks mak.. I Luv U Very Strong..
Yang dok depan2 ni adik2 ngan hubby masing2.. Tudung merah maroon tu, adik no. 2. Yang tudung hitam plak, adik sy no. 3.

Ni la adik-badik sayer.. seramai 6 orang.. 4 pompuan n 2 lelaki..

Yang ni plak cucu2 mak ngan abah sayer.. Qisqis cucu pertama, Alisya (mata nk terpejam) cucu no. 2 n cucu yg last utk bulan ini Farish. yg ke 4 n ke 5 bakal menyusul tak lamer lagi..hehe..

Kat bawah ni plak antara menu2 yang ditempah, Siakap masak steam, Kerapu masak pedas, Tomyam campur, sup sayur (xder dlm gambor), cekodok sotong, telor dadar n kailan ikan masin. Order utk 3 set.. makan la sampai lebam.. Sudahnyer tak abis.. sayer tapau bawak balik sup sayur ngan cekodok sotong wat makan sahur.. nak tapau ikan, tak sempat sbb da licin.. Lepas habis makan sayer terus berangkat pulang ke putrajaya semula kerana keesokan harinya en.hubby bekerja.. huhu.. sedih sebab raser sekejap sgt jer balik..



Pe2pun time kasih mak sbb belanjer kami sumer makan.. Mudah-mudahan makin murah rezeki mak.. len kali kami plak belanjer mak ngan abah eh.. da.....

2 comments:

hyazz said...

best nyer.... nak lik kg gakkk... huhuhu...
ops lupa lak tujuan asal nyer...sue kite tuka link lak ek... aii fllow u ufllw aii...kya la

SueZul Corner said...

orait... jap ag i follow u..