Friday, August 13, 2010

Juadah Berbuka Hari Ke2 Ramadhan


Hola.. Biler blogwalking, tengok ramai yg citer pasal menu buker poser.. sayer pun taknak ketinggalan nk citer gak.. hehe..

Key, cam semalam (hari ke 2) kami sekeluarga buka nasi jer.. tu pun da azan maghrib baru siap masak.. almaklumlah, sayer balik kol 5.30 ptg.. nk tukar waktu masuk kejer, tak sampai ati plak nk kejut si qisqis awal2.. Oleh kerana saya ni tergolong dlm golongan org2 yg tak pandai masak, so, sayer masak yg simple2 n senang jer la..janji perut saya sekeluarga kenyang.. K, menu2 nyer adlh seperti di bawah:


Tempe goreng sambal campur ikan bilis dan petai..
Perh.. pembuka selera sayer..

Ikan kembung + kerisi goreng.
Yg ni utk habiskan stok ikan dlm fridge.

Sayur bayam masak lemak..
Ni favaret qisqis.. dia taknak makan nasi. tp, suker ratah sayur jer..


Yang ni yg paling special n sedap.. Kuih Gula Melaka.. Dia sedap sebab en. hubby yg buat.. hehe.... samer kaler ngan izan punyer la...

Seperti biaser, mesti la kena ada kurma.. Kurma ini disponsor oleh Syarikat Airlines..

Maser hari pertama puasa, saya cumer masak Kueytiow Kungfu jer.. Sowi, gambo luper lak nk snap..

Untuk hari ini pula, saya akan berbuka di atas jalan jer.. sebab jap lg nk balik johor.. ish, tak sabo nk sampai saner.. Doakan la sayer sekeluarga selamat pergi n selamat kembali yer.. Sesiapa yg balik kg gak, berhati2 la di jalan rayer yer.. biar lambat asal selamat... Chow!!.

2 comments:

Lynn said...

wah.... kat umah kamu ber2 xde oerwarna ijau yea... hahahhaha

SueZul Corner said...

tau takper.. sib baik ader sirap. berkaler gak gula melaka ku ituew... hehe..