Friday, August 20, 2010

Menu Berbuka Hari Ke-9

Hai.. wah..hari ni da hari ke-10 kiter berpuasa.. Alhamdulillah, sy berjaya juga berpuasa sehingga hari ini.. harap2 utk tahun ni sy dapat berpuasa penuh.. takyah nk ganti2.. sy da pernah kena ganti puasa sebulan sbb time tu deliverkan Qisqis.. huh, jenuh siot nk mengganti..

Key berbalik pada tajuk, menu syer pada hari semalam adlh Bubur Kanji Utara yang telah disediakan oleh en.hubby sayer.. hehe.. semalam dia adlh cheff in da house.. thanks so much papa.. Actually semalam dia off duty, duk umah jaga Qisqis n take over memasak untuk berbuka.. Sayer plak, balik2 umah jer tengok en.hubby da start masak. Pastu dia ckp xyah tolong, tp gi kemas baju2 yg tak pakai nk kasik kat umah anak2 yatim.. Sayer pun dengan senyuman yg lebar terus kiss pipi dia then terus masuk bilik bukak lemari.. banyak gak r baju2 yg sy dah tak pakai.. nnt sayer wat ntry lain utk baju2 tu..

Ni la ghuper cheff in da house utk petang semalam.. Tersenyum kekenyangan selepas peghabihkan 2 pinggan bubur..

Ni plak ghuper bubur kanji utara yg da macam ghuper bubur lambuk kg.baru..
Raser dia mmg superb.. bukan nk puji laki sendiri. tp, mmg sedap la.. pa, pasni wat lagi eh..


Mee hoon ngan sup ni plak, jiran depan umah yg kasik.. alhamdulillah rezeki..

Yang ni pau sadin ngan pau kacang. Semalam ada budak lelaki jual kat opis.. inti dia ciput jer.. harga sebijik 40 sen lak tu.. raser cam tak berbaloi.. tp, takperla.. anggap sedekah di bulan ramadhan..

Untuk air plak.. ada dua jenis.. tp, sy luper nk snap lagi 1 air. Syer watkan air anggur utk en.hubby. Yang kat atas ni, air durian belanda utk sayer sendiri.. Syer minum ni pun ader sbb. sebabnyer air durian belanda ni kater org tua2, boleh mencegah baby biler lahir dpt sakit kuning (joundice). Lagi satu petua utk mencegah, kena minum air susu kambing High Goat.. yg tu sayer suker minum time sebelum tido.. Pagi2 maser sahur lak, sayer minum susu anmum.. Banyak betul susu yg sayer kena minum. Nasib baiklah syer ni jenis yg suka minum susu..


Meehoon sup kat atas tu, budak kecik ni punyer.. tak makan pun meehoon nyer.. cumer hirup sup jer.. alahai, anak....

No comments: